Bioscopen in Antwerpen

Antwerpen heeft een aantal goede bioscopen waar je ontspannen kunt genieten van een heerlijke film. De laatste blockbusters, de nieuwste Vlaamse films maar ook typische filmhuisfilms kun je bekijken in de grotere en kleine bioscoopzalen die Antwerpen telt. Op deze pagina bieden we u een overzicht van de bioscopen in Antwerpen.

Goedkoop naar Antwerpen?

Betaal niet teveel voor je hotelkamer, B&B of appartement in Antwerpen. Met Trivago vind je gemakkelijk de laagste prijs voor hotels, appartementen en gastenkamers in Antwerpen. Trivago vergelijkt de prijzen van een groot aantal boekingssites en de officiële sites en laat je vervolgens de goedkoopste prijzen zien.

Bekijk de goedkoopste accommodaties in Antwerpen via Trivago Antwerpen.

Kinepolis Antwerpen

Zoals elke stad kent Antwerpen meerdere filmzalen en bioscopen, maar de bekendste bioscoop is toch wel Kinepolis. Deze grote bioscoop opende in 1993 en heeft 24 zalen waar bij elkaar tussen de 80 en 90 films per dag worden vertoond. In totaal staan er bijna 9000 stoelen in deze bioscoop: een enorm aantal. Bij veel bezoekers van Antwerpen staat een bezoek aan Kinepolis dan ook zeker op hun lijstje.

Kinepolis Antwerpen biedt haar bezoekers uitstekende kwaliteit. Films worden afgespeeld met THX-geluid, er is veel beenruimte beschikbaar en elke zaal heeft een groot scherm. Voor een romantisch onderonsje zijn er natuurlijk ook twinseats te reserveren. Wie Antwerpen tijdens een stedentrip bezoekt zal in de stad veelal reizen met openbaar vervoer, maar indien nodig is er een gratis parkeergelegenheid bij de bioscoop – de bioscoop is dan ook goed bereikbaar vanaf de snelweg. Kaartjes zijn gemakkelijk te bestellen via internet of uit te printen bij de ticketautomaat, waar u gebruik kunt maken van uw pinpas.

Adresgegevens:
Kinepolis Antwerpen
Groenendaallaan 394
B-2030 Antwerpen
Kijk voor meer informatie over Kinepolis op www.kinepolis.be

UGC Antwerpen

Een andere grote, bekende bioscoop in Antwerpen is UGC. Deze ligt vlakbij het centraal station en de Keyserslei. De ligging maakt dat UGC bijvoorbeeld een goede afsluiter is na een etentje of een dagje winkelen; rondom de bioscoop zijn vele horecagelegenheden te vinden.

Ook bij UGC kunt u als bezoeker rekenen op grote schermen en ruime stoelen. De films worden vertoond met Dolby Surround-geluid. UGC kent net als Kinepolis diverse kortingskaarten. Toch kiezen veel Nederlandse bezoekers veelal liever voor Kinepolis, omdat dit wordt gekenmerkt als een ware belevenis. Voor anderen blijft UGC wel favoriet als bioscoop midden in het centrum. Wel geldt er vrijwel altijd betaald parkeren in de buurt van deze bioscoop.

Adresgegevens:
UGC Cinema Antwerpen
Van Ertbornstraat 17
B-2018 Antwerpen
Kijk voor meer informatie over UGC op www.ugc.be


Naast de grote, bekendere cinemacomplexen kent Antwerpen ook meerdere knusse filmhuizen. Elk van onderstaande filmhuizen kent zijn eigen ‘specialiteit’.

Filmhuis Klappei

Ooit was Filmhuis Klappei een politiekantoor en dat is te merken. De cellen, met kijkluikjes en tralies voor de ramen, zijn bewaard gebleven. Gelukkig zijn het nu filmliefhebbers die de weg naar het filmhuis vinden. Met een klein filmzaaltje voor 50 man en goedkope tickets gaat Klappei lijnrecht in tegen de grote bioscopen. In dit filmhuis ziet u klassiekers, documentaires en andere filmparels eindelijk (nog) eens op groot scherm!

Regisseur Robert de Hert heeft hier zijn stek. Elke maand kiest hij een verrassingsfilm die voor hem opmerkelijk is en die nooit of heel weinig is vertoond in België. Of de avond van de muzikant: een film gekozen door een muzikant(e) die voor- of achteraf een intiem akoestisch concert geeft. Napraten kan in het gezellige cafeetje met oude filmposters aan de muur.

TIP: Het is ook mogelijk om Filmhuis Klappei af te huren. Dan kiest u een film uit de 10.000 titels die het filmhuis rijk is en duikt u met familie of vrienden in rode pluche!

Adresgegevens:
Filmhuis Klappei
Klappeistraat 2
Antwerpen
Kijk voor meer informatie over Filmhuis Klappei op www.klappei.be

Cinema Zuid

Cinema Zuid ligt verborgen in de Lakenstraat, een zijstraat van de Waalse Kaai aan het Fotomuseum. Elke dag zijn er filmvoorstellingen te zien in twee prachtig uitgeruste zalen. Met verschillende thema’s op vaste dagen probeert Cinema Zuid élke filmliefhebber te bereiken.

Zo is er Filmhistories, met een greep uit de filmgeschiedenis. Een spraakmakende documentaire of een bijzondere animatiefilm kunt u bekijken in Off-stream. Verder zijn er Matinees voor nostalgici en kinderfilms met Zazie op zondag. Als u te laat was voor die ene film die niet meer in de grote bioscoop speelt: check dan even bij Cinema Zuid, in de Re-Run programmeren ze filmparels die (te) snel uit het reguliere filmcircuit verdwenen. Het blijft echter niet alleen bij vertoningen: geregeld komen er ook filmmakers langs! Hou hiervoor de website van de bioscoop in de gaten.

Adresgegevens:
Cinema Zuid
Lakenstraat 14
Antwerpen
Kijk voor meer informatie over Cinema Zuid op www.cinemazuid.be

De Roma

De Roma was lange tijd de grootste bioscoop van Antwerpen met maarliefst 2.000 zitplaatsen. Hij werd gebouwd in 1928. Al snel groeide De Roma uit tot veel meer dan alleen een filmzaal. Spektakelshows, galabals, toneelvoorstellingen en prijsuitreikingen: het kon er allemaal. Zelfs Lou Reed en Paul McCartney traden er ooit op. Later ging het bergafwaarts en kwam de zaal leeg te staan.

Maar daar is verandering in gekomen! Sinds 10 jaar is Cinema De Roma opnieuw een bruisende cultuurplek in Borgerhout. Vanaf het balkon kunt u voor een zacht prijsje genieten van een film in retro-interieur.

Adresgegevens:
Cinema De Roma
Turnhoutsebaan 286
Borgerhout
Kijk voor meer informatie op Cinema de Roma op www.deroma.be

Cinema Cartoon’s

Deze filmzaal werd begin 2013 failliet verklaard maar sinds oktober is er goed nieuws: twee overnemers zullen tegen het einde van dit jaar de cinemazaal nieuw leven inblazen.

Hou dus de website in de gaten voor meer nieuws: www.cartoons-cinema.be

Adresgegevens:
Cinema Cartoon’s
Kaasstraat 4-6
B-2000 Antwerpen

De Kern

Met de aankoop van een gloednieuwe digitale projector en een gigantisch filmscherm zet Cultuur Centrum De Kern zich op de Antwerpse filmkaart. Toch blijft het idee van een wijkcinema intact. Want zeg nu zelf: na de markt op dinsdagmiddag een filmpje pakken, met koffie en taart: dat is toch gewoon gezellig!

Verder kent De Kern een Belgische Filmweek, een cinékidsfestival én een 3D-driedaagse.

Adresgegevens:
Cultuur Centrum De Kern
Kern 18
2610 Wilrijk
Kijk voor meer informatie over Cultuur Centrum De Kern op www.ccdekern.be

Cinema Rix

Cinema Rix in Deurne Noord is nog zo’n te ontdekken parel. Elke woensdag programmeert Cultuur Centrum Deurne hier een grote filmtitel. Daarnaast presenteert partner in huis Filmmagie een eigen filmprogramma op dinsdag.

Ook de moeite waard is het gezellige filmcafeetje, in de buik van de filmzaal. Met het vertrek van Joseeke, de vrouw achter de bar, zagen veel buurtbewoners ook een van hun favoriete cafeetjes verdwijnen. Maar vrijwilligers van Cultuur Centrum Deurne openen voortaan elke woensdagmiddag opnieuw de deuren van het filmcafé.

Adresgegevens:
Cinema Rix
Frans Messingstraat 36
BE-2100 Deurne
Kijk voor meer informatie over Cinema Rix op www.ccdeurne.nl

Meer info

Tekst

Meer info over Antwerpen

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Antwerpen:
alles over Antwerpen
bijzondere plaatsen in Antwerpen
Antwerpen bezienswaardigheden top 10
Antwerpen in één dag
Antwerpen top 10
Antwerpen informatie
Antwerpen nieuws & tips
Antwerpen toerisme
Antwerpen voor beginners

© alle rechten voorbehouden Antwerpen.nl / Patinco BV - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy