Restaurants in Antwerpen

In een wereldstad als Antwerpen is op elke hoek van de straat wel een eetgelegenheid te vinden. Van een hapje op een zonnig terras tot uitgebreid dineren; in alles zie je de Bourgondische inslag van de Belgen terug. Vergeet niet om bij uw hapje of maaltijd een lekker Belgisch biertje te bestellen. De laatste jaren is in België ook het koken met bier steeds meer in opkomst. De populariteit van het brouwsel weet zijn weg over de wereld goed te vinden. België kent meer dan 365 soorten bieren; op terrasjes is het vaak mogelijk om een proeverij van bieren te bestellen en Antwerpen is daar geen uitzondering op.

Goedkoop naar Antwerpen?

Betaal niet teveel voor je hotelkamer, B&B of appartement in Antwerpen. Met Trivago vind je gemakkelijk de laagste prijs voor hotels, appartementen en gastenkamers in Antwerpen. Trivago vergelijkt de prijzen van een groot aantal boekingssites en de officiële sites en laat je vervolgens de goedkoopste prijzen zien.

Bekijk de goedkoopste accommodaties in Antwerpen via Trivago Antwerpen.

Naast Belgische specialiteiten als stoofvlees en wildgerechten zijn er een groot aantal buitenlandse restaurants te vinden, dit is typerend voor de diversiteit van Antwerpen. Het aantal nationaliteiten vertegenwoordigd door restaurants is dan ook meer dan honderd! U kunt dus elke dag kiezen voor een wereldse culinaire beleving, van Aziatisch tot Zwitsers en van Afrikaans tot Zuid-Amerikaans. Veel van deze internationale restaurants vindt u in de straten rondom het station.

Tijdens een bezoek aan Antwerpen bezoeken veel mensen minstens één keer een restaurant op de Grote Markt, midden in het centrum. In de oude Gildehuizen zijn tientallen eetgelegenheden gevestigd en bij zonnig weer strijkt men graag neer voor een hapje en een drankje op de één van de vele terrasjes.

In het centrum kunt u zonder meer terecht voor tientallen restaurants, maar wilt u liever iets anders proberen? Vraag dan eens een tip aan een van de Antwerpenaren. Zij kennen de stad als geen ander en kunnen u laten zien waar u behalve in het stadshart nog meer terecht kunt voor een heerlijk diner.

Weinig zin in een lange maaltijd of weinig tijd? Een zak Vlaamse frieten mag tussendoor niet ontbreken. Zoek een goede friettent en geniet van één van de bekendste Belgische lekkernijen, bijvoorbeeld bij de bekende  Frituur No. 1. En wie nog wat langer wil genieten van al het fijns dat België te bieden heeft, neemt natuurlijk een paar van de lekkerste pralines mee naar huis. Of ga voor iets typisch Antwerps: Antwerpse handjes. Dat zijn koekjes of chocolade in de vorm van een opgestoken hand.

Meer info

Tekst

Meer info over Antwerpen

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Antwerpen:
alles over Antwerpen
bijzondere plaatsen in Antwerpen
Antwerpen bezienswaardigheden top 10
Antwerpen in één dag
Antwerpen top 10
Antwerpen informatie
Antwerpen nieuws & tips
Antwerpen toerisme
Antwerpen voor beginners

© alle rechten voorbehouden Antwerpen.nl / Patinco BV - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy