Uitgaan in Antwerpen

Antwerpen is niet alleen de stad van diamanten  en uitgebreide winkelmogelijkheden, Antwerpen biedt ook een uitgebreid uitgaansleven!  Het nachtleven van Antwerpen is hip en happening. Al jaren komen mensen van heinde en verre om te gaan stappen in het bruisende uitgaanscentrum van de Vlaamse stad. Vooral onder Nederlanders is Antwerpen een populaire stad om uit te gaan.

Keyserlei
Jaren geleden was het uitgaanscentrum van Antwerpen nog erg simpel. De meeste bars, clubs en kroegen zaten in de straten rondom de Keyserlei, dichtbij het Centraal Station. The Groove, Funk You, Ambassador en PopKing zijn plekken waar veel Belgen en Nederlanders vroeger zijn wezen stappen. Eind jaren tachtig zijn veel van deze uitgaansgelegenheden verdwenen, maar nog steeds staan de straten rondom de Keyserlei bekend als een groot uitgaansgebied in Antwerpen.

Historisch Centrum
Rondom de Grote Markt zijn tal van cafés en kroegen te vinden waar men kan genieten van een uitgebreid assortiment aan pilsener. Helaas  heeft hier de afgelopen 20 jaar ook kaalslag plaatsgevonden, en zijn er veel bars verdwenen. Nog steeds populair is café/restaurant De 7 Schaken op de Grote Markt en de luxe cocktailbar Cocktails At Nine op de Lijnwaadmarkt. Liefhebbers van skihutten en après-ski skimuziek zijn in deze omgeving ook op de goede plek.

Het Zuid
Een populaire uitgaanszone ligt op 20 minuten lopen van het Historisch Centrum op Het Zuid. Aan de Waalsekaai vindt men het populaire Café Local waar iedere eerste zondag van de maand salsa en merengue de boventoon voeren op Salsa Domingo. Deze dagen beginnen om al om 15:00 uur. Ook is op Het Zuid de trendy club Petrol te vinden waar, gezien de volle agenda op de website, elk weekend tot in de vroege uurtjes gedanst kan worden.

Rosse buurt
Al eeuwenlang heeft Antwerpen een rosse buurt. Waar een grote haven is, zijn schepen, waar schepen liggen zijn scheepslui en waar scheepslui zijn zitten de meisjes van plezier. Een simpele optelsom. Waar men vroeger door meerdere straten kon rijden met de auto en zich kon vergapen aan de vele prostituees die achter de ramen met rode lichten zaten, daar is men nu aangewezen op slechts één straat: de inmiddels tot voetgangersgebied verklaarde Verversrui, net ten westen van het Falconplein.

Clubs
Antwerpen kent diverse clubs waar men tot diep in de nacht los kan gaan. De meest beruchte club ooit was Zillion, die in 2001 haar deuren moest sluiten. Nu gaat dansend Antwerpen uit haar dak in Noxx, dat aan de noordzijde van de stad ligt op enkele honderden meters van de megabioscoop Kinepolis. In Noxx draait men de heetste clubmuziek en worden er regelmatig feesten en speciale avonden georganiseerd waarbij soms wereldberoemde deejays achter de draaitafels plaatsnemen.
Een ander begrip in de Antwerpse clubscene is Cafe D’Anvers, gevestigd in een 16e eeuwse kerk aan de Verversrui 15. Cafe D’Anvers is een van de oudste authentieke houseclubs van Europa en heeft nog wekelijks de bekendste dj’s en producers achter de draaitafels, wat er onder andere aan bijdraagt dat deze club al 5 jaar achtereenvolgens tot de beste 100 clubs van de wereld behoort. De muziek die er wordt gedraaid is deephouse, house, tech house en techno. Kortom: een must voor elke elektronische muziek liefhebber!

Bruine kroegen
Door heel Antwerpen heen vind je bruine kroegen waar men kan genieten van heerlijke Belgische bieren en jenevers. In aantal worden het echter wel steeds minder, waardoor ze helaas in sommige wijken schaars worden.

Vrijgezellenfeesten
Al jarenlang komen groepen Nederlanders naar Antwerpen om te vieren dat een vriend of vriendin gaat trouwen en nog even vrijgezel is: de beruchte vrijgezellenavonden. In het verleden zijn er regelmatig problemen geweest met grote groepen dronken Nederlanders die de boel op stelten kwamen zetten in Antwerpen. De meeste horeca-uitbaters zitten daar niet zo op te wachten. Gedraag je in Antwerpen als gast en je komt op de meeste plekken zonder problemen binnen.

Gay scene
Antwerpen heeft een vrij uitgebreide gay scene. Een populaire gay club is Red and Blue aan de Lange Schipperskapelstraat 13. Alleen open op zaterdag (enkel mannen toegestaan) en op speciale dagen.
Een andere populaire zaak is d-club waar het publiek bestaat uit “open minded party people”. Vrijwel altijd druk is Popi Café, een gay café dat dagelijks open is aan de Plantinkaai 11-12.

Stripclubs
Het aantal stripclubs in Antwerpen is de laatste tijd ook afgenomen. Het lijkt erop dat de kunst van erotisch dansen niet opwindend genoeg is voor de generatie mensen die opgroeit met een maatschappij waar porno slechts één muisklik weg is. Wie op zoek wil gaan naar paaldanseressen, lapdances en stripacts moet het vooral zoeken in de buurt van het Centraal Station. Aan de Anneessensstraat 11 vind je Club Dorsia, op dit moment één van de bestbezochte stripclubs. Een andere populaire stripclub is Exhale aan de Stasiestraat, op 2 minuten lopen van Dorsia.

Lijst van populaire uitgaansgelegenheden

Evenementen, zalen en concerten

Toneel en theater

Uitgaansgelegenheden veranderen met de tijd. Mocht deze informatie niet meer up-to-date zijn, neem dan contact met ons op!

Hotel Antwerpen

Aankomstdatum

Vertrekdatum

  • dutch