Winkelen in Antwerpen

Antwerpen is een winkelstad bij uitstek. Antwerpen biedt een uitgebreid en divers aanbod in winkels. In de verschillende wijken van de stad vindt u bijzondere antiek- en vintagewinkeltjes, maar ook voor de grote winkelketens kunt u in Antwerpen uw hart ophalen. Wist u dat ongeveer de helft van de Nederlandse toeristen die Antwerpen bezoeken het winkelen als hoofddoel hebben? De Antwerpse winkeliers zijn daarom zeer blij met de grote stroom aan Nederlanders die dagelijks naar Antwerpen komen.

Op deze pagina bieden we u een overzicht van de verschillende winkelzones en algemene informatie over winkelen in Antwerpen zoals openingstijden, koopzondagen en meer.

Goedkoop naar Antwerpen?

Betaal niet teveel voor je hotelkamer, B&B of appartement in Antwerpen. Met Trivago vind je gemakkelijk de laagste prijs voor hotels, appartementen en gastenkamers in Antwerpen. Trivago vergelijkt de prijzen van een groot aantal boekingssites en de officiële sites en laat je vervolgens de goedkoopste prijzen zien.

Bekijk de goedkoopste accommodaties in Antwerpen via Trivago Antwerpen.

Centraal Station/Diamant

Al meer dan 500 jaar is Antwerpen ’s werelds grootste diamantcentrum. Binnen nauwelijks één vierkante kilometer vindt u een groot aantal gerenommeerde en kwalitatieve juweliers. Deze herkent u aan de ADJA (Antwerp Diamond and Jewellery Association) labels. De meeste juweliers vindt u aan de Pelikaanstraat, Vestingstraat, Rijfstraat en Hoveniersstraat. Deze straten liggen allemaal op loopafstand van het Centraal Station.
Tegenover Centraal Station bevindt zich het ‘China Town’ van Antwerpen, in de Van Wesenbekestraat. In deze wijk zitten veel gespecialiseerde winkels en supermarkten met Chinese, maar ook Thaise en andere uitheemse voedingswaren en artikelen.
De Keyserlei, aan de zijuitgang van het Centraal Station, staat bekend om haar vele terrasjes, exclusieve juweliers, boetiekjes en schoenwinkels. Bovendien zijn de overdekte winkelcentra Century Center, de Hylitt Gallery en het Quellin Shopping Center niet te missen.
Links en rechts van de Keyserlei zitten in de Quellinstraat en de Frankrijklei. Beide straten staan bekend om hun collecties van internationale modehuizen in kleding- en interieurboetieks.

Meir

Wie komt winkelen in Antwerpen, die kan bijna niet om de Meir heen. In deze wijk geen gebrek aan grote modezaken. Een aanzienlijk aantal grote Europese winkelketens zijn hier gevestigd. Hier kunt u heerlijk over de autoloze wandelboulevard vol met gerenoveerde historische architectuur struinen. In de Jezusstraat, grenzend aan de Meir, vindt u een gros van theehuisjes, boetieks en winkels voor voeding en huisraad. Op het Wapper, even verderop, is een groot plein gevestigd met allerlei gezellige terrasjes.

Lees hier meer over winkelen op en rond de Meir

Historisch Centrum

De Grote Markt van Antwerpen vormt het centrale punt van het Historisch Centrum. Met typische cafeetjes, restaurants en terrasjes maakt het een zeer levendige plek, zowel ’s nachts als overdag. De vele imposante monumenten maken het Historisch Centrum een van de grootste toeristische trekpleisters van Antwerpen.
Het Grand Bazar Shopping Center is met een 50-tal winkels het grootste overdekte winkelcentrum van de binnenstad.
Fameus om de vele brocante- en antiekwinkeltjes is de Kloosterstraat, met een groot aanbod van antieke schilderijen, woonaccessoires en oude meubelen. Vaak zijn hier zelfs op zondag de winkels geopend.

De Wilde Zee

De Wilde Zee bestaat uit vijf gezellige wandelstraatjes waarin u een aanzienlijk aantal modewinkels treft. In de Korte Gasthuisstraat, de Lombardenvest, de Wiegstraat, de Groendalstraat en de Schrijnwerkerstraat kunt u ook bij uitstek terecht voor exclusieve delicatessen, heerlijke lunches of ontbijt.

Dé Modewijk

De Antwerpse modewereld concentreert zich in en rondom de Nationalestraat. Grote namen in de modescene en fameuze designmerken hebben hier hun boetieks gesetteld. Verassende ontwerpen van geroemde modeontwerpers prijken in de zorgvuldig ingerichte etalages van de modezaken en designshops.
Op de hoek van de Nationalestraat en de Drukkerijstraat bevindt zich het creatieve modehart van Antwerpen. Het MoMu (ModeMuseum), de befaamde Modeacademie en het Flanders Fashion Institute hebben er hun vaste stek.
De Kammenstraat richt zich naast chique boetieks ook op streetwear voor een hip, jong en trendy publiek.
Vintageliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Jutka en Riska, Episode en Second Hand.

Het Zuid

De drie belangrijkste musea van Antwerpen kunt u vinden in Het Zuid. Talrijke kunstgalerieën en bekende veilinghuizen kenmerken deze wijk. De buurt van de Vlaamse en de Waalse Kaai combineert moderne galerieën met exclusieve design- en interieurwinkels. Brocante en verlichting staan centraal in de Volksstraat. ’s Avonds kunt u terecht in één van de vele knusse doch hippe restaurants en cafés, die deze wijk tot één van de meest trendy buurten van de stad maakt.

Openingsuren

De winkels: van maandag t/m zaterdag van 9:00/10:00 tot 18:00/18:30. In de binnenstad is iedere eerste zondag van de maand koopzondag. Daarnaast worden er ook enkele extra koopzondagen in Antwerpen gehouden, zoals voor kerstmis. Bekijk alle koopzondagen op www.koopzondagantwerpen.nl

Gesloten op feestdagen: Nieuwjaar (1/1), Pasen, 2de paasdag, Feest van de Arbeid (1/5), Hemelvaart, Pinksteren, 2de Pinksterdag, Nationale Feestdag (21/7), O.L.V.-Tenhemelopneming (15/8), Allerheiligen (1/11), wapenstilstand (11/11), Kerstmis (25/12)

De banken: van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:00

De meeste musea: van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00

Markten

Klik hier voor een overzicht van alle markten in en rondom Antwerpen

Meer info over Antwerpen

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Antwerpen:
alles over Antwerpen
bijzondere plaatsen in Antwerpen
Antwerpen bezienswaardigheden top 10
Antwerpen in één dag
Antwerpen top 10
Antwerpen informatie
Antwerpen nieuws & tips
Antwerpen toerisme
Antwerpen voor beginners

© alle rechten voorbehouden Antwerpen.nl / Patinco BV - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy